Elko 2 - Rigtersbleek/Cottus 2

Afgelopen zaterdag stond Elko 2 op het programma, een ploeg die nog niet gewonnen had en gelegen in het prachtige Elim.

Het was even wachten tot alle wissels van de A aanwezig waren, deze stonden namelijk al in de file voordat ze vertrokken, een file die wij later van de andere weghelft konden bekijken. De weg naar Elim liet al blijken dat we op een boeren veld zouden gaan spelen, eenmaal de tractor gepasseerd kwam het veld steeds dichterbij. Eenmaal gearriveerd was het nog lastig een plekje te vinden tussen alle geparkeerde auto’s, deze waren echter niet van de korfbalsupporters, maar van de voetbalfans die op het grasveld ernaast hun favoriete club aanmoedigden. Van een afstandje was al te zien dat het grasveld niet te vergelijken was met iets dat je op televisie ziet, maar meer met het afgetrapte veldje gelegen naast de glijbaan op de dichtstbijzijnde speeltuin.

Eenmaal in de kleedkamer raakte bijna de eerste speler al bijna geblesseerd, dit konden we niet gebruiken, gezien we met de magerste selectie van het seizoen weggingen. Toen we de kleedkamers uitkwamen en richting het speelveld liepen blies de scheidsrechter de wedstrijd die voor ons gespeeld werd af, dus maar snel beginnen met de warming-up. Tot onze verbazing werd het speelveld ook nog even gauw verlegd zodat het iets beter te doen zou zijn. Na de korte warming-up werd er snel ingeschoten en was ons enige doel dit veld verlaten met 2 punten. Dit leek aan het begin van de eerste helft ook te gaan gebeuren, we kwamen op voorsprongen en dit konden we ook handhaven. Het knollenveld bleek nog wel een probleem te worden voor Mick. Onze redder in nood verstapte zich op een polletje en ging door zijn enkel. Iets wat we niet konden gebruiken gezien er geen wisselheer mee was. De rust was bereikt met een voorsprong van 4 doelpunten, waarbij we wisten dat we hard moesten knokken om de punten mee naar Enschede te kunnen nemen omdat het voor Mick onmogelijk was om alles te geven. De koppen werden bij elkaar gestoken en de opdracht was om het positief af te sluiten en ons niet gek te laten maken door de tegenstander, het publiek en de scheidsrechter. Niks bleek minder waar, de tweede helft kregen wij meer moeite met scoren en de tegenstander kroop dichterbij. Lola werd nog gebracht om wat te forceren aanvallend gezien, maar de mocht niet meer baten. De druk die de tegenstander uitoefende bleek voor een verzwakt tweede te groot en de wedstrijd ging uiteindelijk met 1 verschil verloren. Van de kant en vanuit ons zelf blijkt er nog genoeg werk aan de winkel om de uitwedstrijden naar een goed einde te brengen. Volgende week wacht HHV op ons, een ploeg tegen wie we in de thuiswedstrijd de punten hebben gepakt. Hopelijk zal HHV ons leiden tot de eerste uitpunten van het seizoen. Deze week maar weer hard trainen en als collectief alles geven om zaterdag wel de punten mee naar Enschede te nemen.

Wissel bedankt! Zonder jullie was het niet mogelijk geweest om deze wedstrijd überhaupt te spelen.

Bram