Verslag jeugdkamp 2018

Het jeugdkamp was ook dit jaar weer een groot succes! Met 60 kinderen werd er afgelopen vrijdag vol enthousiasme vertrokken naar Lemele. Het thema dit jaar was ‘Reis rond de wereld’ en het kamp begon dan ook met een trip door Europa. Van de Loco Latino’s tot de IJzersterke Indonesiërs, elke cultuur was vertegenwoordigd! Na de Europatrip, welke werd afgesloten met een pubquiz in Dublin, was het tijd om richting het bos te vertrekken. Hier was het de bedoeling om op zoek te gaan naar 8 verschillende dieren van over de hele wereld. Uiteindelijk waren het de Snelle Chinezen die ze als eerste alle 8 wisten te vinden. Bij terugkomst was het nog lang onrustig in de Eskamp, en werd het al snel weer ochtend.
Na onze jarige Gijs keihard te hebben toegezongen tijdens het ontbijt was alweer tijd voor het volgende spel. Onder leiding van Han vertrokken we naar het bos, waar Levend Stratego werd gespeeld. Er werd fanatiek gestreden om de vlag die uiteindelijk ook veroverd werd. Eenmaal terug op de boerderij stond er een lekkere lunch klaar. Dit was ook wel nodig want even later stonden de Olympische Spelen alweer op het programma. Hier werden spelletjes gedaan zoals Chinese stokjesrace, Frans wijnpoepen, Australische kangoeroerace en Italiaans spaghettihappen. Nadat er fanatiek was gespeeld kon er even worden bijgekomen onder het genot van een heerlijk stukje taart van de jarige Gijs (7 juli) en Cas (8 juli). Door het warme weer waren de kids ook wel toe aan wat verkoeling. Gelukkig had de spelleiding hier rekening mee gehouden en een supergave softbal-zeepbaan uitgezet. Dit viel wederom goed in de smaak en er is onwijs gelachen met elkaar. Na even lekker gedoucht te hebben werd was het tijd om te oefenen voor het Eurovisie Songfestival dat diezelfde avond plaats zou vinden. Uiteraard moest er voordat dat zover was nog wel gegeten worden. De keukenleiding had een heerlijke barbecue voorbereid, en er kon gesmuld worden van lekker eten. Om 9 uur werd het Eurovisie Songfestival geopend, en waren het uiteindelijk de Fantastische Fransen die met een geweldig optreden er met de winst vandoor gingen. Na deze avond vol entertainment en heel wat zenuwen verder stond de beruchte spooktocht op het programma. Na een spookverhaal over ‘het Beest’ gingen de teams in groepjes een spannende tocht door het bos lopen. Heel wat schrikmomentjes verder was iedereen weer veilig terug  in de Eskamp en werd er nog een broodje knakworst gegeten. Iedereen was toch wel een beetje moe dus het wat sneller rustig dan de nacht ervoor.
Ook zondag hadden we weer een jarige: ook Cas werd luid toegezonden door alle kids. Na het ontbijt was het alweer tijd om de tassen in te pakken, op te ruimen en het laatste spel. De kids konden hun laatste energie kwijt in het douanespel, waar moest worden geprobeerd om goederen naar de andere kant te smokkelen. Uitgeput en wel komt iedereen nog 1 keer bij elkaar voor de puntentelling en een heerlijk patatje. Dit jaar waren het de Aparte Amerikanen die er met de winst vandoor gingen, en die zichzelf een jaar lang de beste van de wereld mogen noemen. De leiding vond het weer een fantastisch weekend en we hopen jullie allemaal volgend jaar weer te zien!!